Следва

Мера според мера(1981), бг аудио

28 гледания· 06/18/23
FilmiSub
FilmiSub
1,082 Subscribers
1,082

Филмът навлиза в една тема, която е "табу" до момента на създаването му - борбата на македонските българи за освобождението им и присъединяване към България. Историческите събития, свързани с Илинденското и Преображенското въстание са представени чрез присъствието на реални личности в сюжета на филма. Но неговия фокус е съдбата на един обикновен поборник - Дилбер Танас, който от неук чобанин се превръща в мислещ човек, сподвижник на известни войводи. През бурния си живот преминава през много изпитания и среща много хора - войводите Гоце Делчев, Яне Сандански, Христо Чернопеев, Постол войвода, Георги Мучитано, превърнали се още приживе в национални герои.
Това не е традиционен тематичен исторически филм - в съдбата на Дилбер Танас може да се открие разгърната метафора на историческата съдба на народа ни.
....................................................
Тук е киноверсията на филма в добро качество и в две части а не телевизионния сериал !
..................................................

Режисьор : ГЕОРГИ ДЮЛГЕРОВ

В ролите : РУСИ ЧАНЕВ, ГРИГОР ВАЧКОВ, СТЕФАН МАВРОДИЕВ, ДИМИТЪР БУЙНОЗОВ, БОГДАН ГЛИШЕВ, ЦВЕТАНА МАНЕВА, КРИСТИН БАРЛЕТ, РУМЕНА ТРИФОНОВА, ВЪЛЧО КАМАРАШЕВ, МАРГАРИТА КАРАМИТЕВА, ИВАЙЛО ХРИСТОВ, МАРТИНА ВАЧКОВА и др.

Покажи още

 0 Коментари sort   Sort By


Следва